dimarts, 26 d’octubre del 2010

Fem de cuiners: Galetes 1,2,3

El dimecres 26 vam fer galetes. Amb les mànigues arremengades i les mans ben netes vam seguir pas a pas la recepta per aconseguir unes galetes senzilles de fer però delicioses.
Tots, menys l’Alex que estava malalt, vam barrejar els ingredients per preparar la massa, que després amb el corró vam allissar i finalment amb els motlles vam fer diferents formes per a les més 200 galetes que va sortir.

Ingredients:

300gr. de farina
200gr. de mantega
100 gr. de sucre glas o glasé
El Sucre glas o sucre glasé és sucre polvoritzat o mòlt a grandària de pols (amb cristalls d'un diàmetre inferior a 0,15 mm) amb afegit de 2 o 3% de midó. S'utilitza en confiteria, pastisseria i rebosteria, per cobrir i donar un últim toc de decoració, el setinat (p. ex.: Apfelstrudel). El nom és un gal·licisme que prové del francès glace (que es pronuncia /glas/), emprat en l'expressió culinària francesa sucre glace (sucre gelo en espanyol). D'aquí procedeix també el seu nom en anglès icing sugar (o també powdered sugar o confectioner's sugar).


2 comentaris:

  1. supongo que se limpiarian las manos antes de hacer las galletas, no??? es que yo me comí una, y la verdad, es algo que me preocupa...jajaja... muy chulo.

    ResponElimina
  2. Quines fotos més xules, algunes les vaig fer jo jejeje, i puc donar fe de que les galetes estaven bonissimes!!!!!!!!!!!!!!


    Ester.

    ResponElimina